27 Nisan 2010 Salı

Bayburt'ta Sağlık Hizmetleri

Sağlık hizmetleri Bayburt’ ta çok özel bir konuma sahiptir. Fiziki darlığa ve çeşitli yokluklara rağmen eldeki imkanlar çok ciddi yatırımlarla değerlendirilmiştir. Şu anda büyük sağlık merkezlerinde bile zor yapılan ameliyatlar Bayburt Devlet Hastanesinde yapılabilir hale getirilmiştir. Bayburt Devlet Hastanesi Ameliyathaneleri, yoğun bakım ve diyaliz üniteleri, röntgen hizmetleri ile çok büyük bir çalışma içerisindedir.



Bayburt’ tan, çok özel durumlar dışında il dışındaki hastanelere hasta gönderilmemektedir. Türkiye’ nin en modern hastanelerinden biri olan 100 yataklı Devlet hastanesi 1999 yılında hizmete açılmıştır. 10 Daireli Lojman İnşaatı bitirilerek hizmete açılmıştır.



İlimizde Devlet Hastanemizin yanısıra Verem Savaş Dispanseri, AÇS – AP Merkezi Halk Sağlığı Laboratuarı, Diyaliz Ünitesi, Sağlık Meslek Lisesi, 20 Sağlık Ocağı ve 47 Sağlık Evi hizmet vermektedir. İlimizde Sağlık hizmetlerinde gerekli altyapı büyük çalışmalar sonucu tamamlanmıştır. Şu anda ilimizin sağlık konusunda en büyük eksikliği personel sıkıntısıdır. Halen ilimizde 12 uzman hekim, 40 pratisyen hekim, 4 diş hekimi, 41 sağlık memuru, 84 hemşire , 60 ebe ile hizmetler eksiksiz olarak sürdürülmektedir.



Sağlık Meslek Lisesi de yurdun dört bir yanından alıp yetiştirdiği öğrencileri ile Sağlık alanında ihtiyaca cevap vermeye çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder